Trabzon'daki 1 Mayıs kutlamasında olaylar çıktı. Öfkeli kalabalık, 1 Mayıs kutlamasına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) mensuplarına saldırdı, ellerindeki parti bayraklarını yaktı.

Sivil toplum kuruluşları, bazı siyasi partiler, meslek kuruluşları mensupları ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu kalabalık bir grup, 1 Mayış İşçi Bayramı kutlamaları için Cumhuriyet Caddesi’nde toplandı. Meydan Parkı’na kadar yürüyen kutlama kortejinde bir grup HDP’li de parti bayrakları ile yer aldı. HDP’li grup, yürüyüş başlamadan önce halay çekip, sloganlar attı. Yürüyüşün başlamasının ardından bazı vatandaşlar HPP’lilere tepki gösterdi. Emniyet mensuplarının güvenlik önlemleri altında yürüyen HDP’li grup, Cumhuriyet Caddesi ile Maraş Caddesi'nin birleştiği Palet Kavşağı'nda öfkeli bir kalabalığın tepkisiyle karşılaştı.

Türk bayrağı açan öfkeli grup, attıkları çeşitli sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Kızgın vatandaşlara engel olmaya çalışan polis, HDP’li grubu çember içerisine aldı. Bayraklarını bırakıp yürümesi istenen HDP'liler, emniyet güçlerinin bu talebini kabul etmedi. Emniyet yetkilileri HDP'li grubun önündeki görevlilere, bu şekilde güvenliklerini sağlayamayacaklarını bildirdi. Bu sırada polis barikatını aşan bazı vatandaşlar, HDP’lilere saldırdı. HDP'li grup, saldırılar üzerine Cumhuriyet Caddesi'ne sığındı. Polis kordonu altına alınan HDP'liler caddesinin gerisine doğru götürüldü.

Öfkesi dinmeyen kızgın kalabalık, zaman zaman polisin oluşturduğu barikatı aşarak gruba saldırmak istedi. Güvenlik güçleri, bu kişileri güçlükle kontrol edebildi. Öfkeli kalabalık, HDP grubunu Cumhuriyet Caddesi'nin sonuna kadar kovaladı, taşladı. Polis, barikatlarla saldırıya engel olmaya çalıştı. Polis ekipleri, daha sonra HDP'li grubu polis minibüs ve midibüsler ile olay yerinden uzaklaştırdı.

Öfkeli kalabalıktan bazı vatandaşlar bu sırada polis araçlarına saldırdı. Atılan yapancı cisimlerden dolayı araçların camları kırıldı. Polisler, polis otobüsüne taş attığı için bir kişiye tepki gösterdi.

Bir süre daha Cumhuriyet Caddesi’nde bekleyen öfkeli kalabalık, yerlerdeki HDP bayrak ve flamalarını yaktı.