Trabzon Kent Konseyi, şehrin her köşesinde Suriyeli olduklarını belirten dilencileri görmekten ve devletin bu görüntülere izin vermesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da her kavşakta, her trafik ışığında, Uzun Sokak’ta, Kunduracılar’da, Semerciler’de, Sıramağazalar’da, Meydan’da kısacası şehrin her köşesinde Suriyeli olduklarını belirten dilencileri görmekten duyulan üzüntü ifade edildi. Misafirperver bir toplumun, misafirlerinin dilenmesinden rahatsız olduğunu kaydeden Konsey açıklamasında, “Çünkü, 'Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti' gibi bir cemiyeti 1913’te kurmuş bir medeniyetin temsilcileri olarak bu sorunla her gün, her yerde karşılaşmaktan rahatsızız. Çünkü, 'en şefkatli' olarak gördüğümüz devletimizin bu görüntülere izin vermesinden rahatsızız. Çünkü, vicdanen bu kadar yaralayıcı görüntüler karşısında, esnafımızın, halkımızın yaşadığı ikilemi ve bu ikilem karşısında uğradığı zararı görmekten rahatsızız.” ifadelerine yer verdi.

Şehirde yaşayan herkesin, vicdani sorumluluğunun bilinci ile Suriyelilere bakmayı da, onları dilendirmemeyi de bileceğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Devletimizin ve kenti yönetenlerin bu bakımdan daha hassas olduklarından şüphemiz yoktur. Şu çok net bilinmelidir ki; bu görüntüler hem kentimize kentin marka değeri açısından ciddi zarar vermektedir, hem de kentte yaşayanlarımızın psikolojik yapısını olumsuz yönde etkilemektedir. Hep birlikte rahatsız olduğumuz bu konuda, ilgili herkesin topu başkasına atmadan sorunu çözmek için net bir tavır sergilemelerini ve ivedilikle bu sorunu ortadan kaldırmalarını bekliyoruz.”