Trabzon Özel Alparslan Fen Lisesi, 2014 YGS ve LYS’de Fen Bilimleri ve Coğrafya alanında kurumsal olarak 9 bin 151 okul arasında Türkiye birincisi oldu. Alparslan Fen Lisesi, YGS puan türünde de Türkiye’nin en iyi dördüncü okulu oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 yılı YGS ve LYS’nin Ortaöğretim Kurumları sayısal istatistiklerini yayınladı. Trabzon Alparslan Eğitim Kurumları, ÖSYM’nin açıkladığı verilere göre, kurumsal olarak 2014 YGS’de Fen Bilimleri alanında ve LYS’de Coğrafya alanında Türkiye birincilikleri elde etti. Alparslan Fen Lisesi, YGS puan türünde de Türkiye’nin en iyi dördüncü okulu oldu.

ÖSYM’nin 2014 YGS verilerine göre, okul, Fen Bilimleri alanında Türkiye birinciliği, Türkçe alanında Türkiye üçüncülüğü, Sosyal Bilgiler alanında ise Türkiye yedinciliğini elde etti. Okul, YGS puan türlerine göre, YGS 2 ve YGS 3 puan türlerinde Türkiye dördüncülüğü, YGS 4 puanında Türkiye beşincisi, YGS 1, YGS 5 ve YGS 6 puan türlerinde de Türkiye altıncısı oldu.

Alparslan Fen Lisesi, 2014 LYS sınavında ise coğrafya alanında Türkiye birinciliği, TM puan türünde Türkiye sekizinciliği ve MF puan türünde de Türkiye onbeşinciliği derecelerini elde etti.