Trabzon’da turizm sektörünün en önemli eksiklerinden olan rehber sorunu aşılmaya çalışılıyor. Turist Rehberler Birliği, açığı doldurmak için Bölgesel Turist Rehberliği Sertifika Programı düzenleyecek.

Derneğin, www.tureb.org.tr adresinden başvuru ile ilgili açıklama ve formlara ulaşılabiliyor. Trabzon’da da düzenlenecek sertifika programına son başvuru tarihi ise 9 Mart. Başvurulardan sonra da 21-25 Mart tarihleri arasında Trabzon’da sınav yapılacak. Sınav yeri, zamanı ve saatinin ise ilgili internet sitesinden duyurulacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız; çalışan çalışmayan, iş arayan ve turizm hobisi olan 4 yıllık üniversite mezunlarını sertifika programına katılmaya çağırdı. Kansız, “Turizm sezonunda, yetişmiş birer turist rehberi olarak, bu geniş ailemize ilgi duyanları katılmaya bizimle mesai arkadaşı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

İsmail Kansız; Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça, Japonca, Rusça, Farsça, Yunanca, Romence, Sırpça, Slovakça, İsveççe, Çekçe, Hollandaca, Danimarkaca, Korece ve Çince dillerinde Bölgesel Sertifika Programı düzenleneceğini belirterek, özellikle konuya yatkın gençleri sorumluluk almaya davet etti.