Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanlar hasara yol açtı. Bazı mahallelerde felaketin eşiğinden dönülen ilçede sel sularına kapılan bir kişi yaralandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son günlerde aralıklarla etkili olan sağanak yağışların yol açtığı, sel, taşkın ve heyelanlar Artvin ve Rize’nin ardından Trabzon’un Köprübaşı ilçesini vurdu. Dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası ilçenin birçok yerinde dereler taştı, küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Heyelanlar ve dere taşkınları nedeniyle bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı. Halk Eğitim Merkezi binası arkasında meydana gelen küçük çaplı heyelan paniğe neden oldu. İlçe Spor Salonu etrafı da sel sularıyla doldu. Bazı evlerin etrafından toprak kaymaları yaşındı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar, geceyi yakınlarının yanında geçirdi.

Gündoğan Mahallesi’nde de birçok evin etrafında heyelan meydana geldi. Kule mevkiinde deredeki menfezin tıkanması üzerine sel suları yön değiştirince bölgede bulunan bir aile büyük bir tehlike atlattı. Şelaleyi andıran sel sularının evlerinin üzerine gelmesi üzerine Sancak ailesi, evlerini terk etti. Selin getirdiği çamur ve toprak, mahalle yolunu ulaşıma kapattı, Sancak ailesinin evinin bir kısmı çamurla doldu.

Can kaybının olmadığı olayda sel sularına kapılan Ahmet Kurt isimli bir öğretmen, vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Kurt, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sel ve heyelanların ardından harekete geçen ekipler, kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Yağmurun etkisini yitirdiği ilçede bugün de kapalı yollar ile tıkanan menfezleri açmak için çalışmalar sürüyor. Ancak, bazı vatandaşlar yetkililerin kendileriyle yeterince ilgilenmediğini iddia etti.

“PERİŞAN HALDEYİZ”

Deredeki künkün tıkanması sonucu yatağı değiştiren sel sularının bastığı evin sahibi Ali Yazıcı (63), evlerinin 50 metre üstündeki menfeze 80’lik künk konulduğunu anlatarak, “Ben defalarca söyledim, dere geldiğinde bu kaldırmaz dedim ama beni kimse dinlemedi. Yukarıdan sel geldi, 80’lik künk tıkandı suyu burada aşağı verdi. Yukarıdan çakıl, kum getirdi, Yolu kapadı, evimin içine doldu. Perişan haldeyiz. Yetkililerden hiç birisi gelip de bir kepçe ile açtırmadı.” dedi.

“GECEYİ KOMŞUMUZDA GEÇİRDİK”

Evinin 5 metre yakınında meydana gelen heyelan nedeniyle büyük bir korku yaşayan Ramazan Sancak (66), korkudan evi terk ettiklerini anlattı. Şiddetli yağışın 2 saate yakın sürdüğünü ifade eden Sancak, “Heyelan olunca korkudan evde kalamadık. Sabaha kadar komşuda kaldık. Evde 10 can yaşıyor. Evde bu şekilde kalınmaz. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.” diye konuştu.