Yurtiçi ve yurtdışında gönüllü sağlık hizmetleriyle şifa dağıtan Küresel Doktorlar Trabzon Grubu, yardım elini bu kez Kenya’ya uzattı. Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED) öncülüğünde, 16 kişilik bir ekiple altı günlüğüne Kenya’ya giden doktorlar, Kimse Yok Mu Derneği tarafından hizmete açılan Afya Hastanesi’nde çok sayıda hasta muayene etti, bazı ameliyatlar yaptı. Ayrıca ziyaret ettikleri yetimhanede kalan çocukları hediyelerle sevindirdiler.

KARSAMED Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Ahmet Yenisolak, Küresel Doktorlar Trabzon Grubu olarak 9-15 Mart 2015 arasında Kenya’da yaptıkları sağlık taraması ve gezi programının çok verimli geçtiğini söyledi. Uzman doktorlar, hemşire, psikolog ve gönüllülerden oluşan 16 kişilik bir ekiple gittiklerini anlatan Yenisolak, “Hayırseverler tarafından tedarik edilen seyyar diş ünitesi ve çeşitli tıbbi malzemelerle bazı yardım malzemeleri de götürdük. Afya Hastanesi’ne ulaştığımız günden itibaren sağlık çalışmalarına başladık. Kardiyoloji, enfeksiyon hastalıkları, KBB, diş, plastik cerrahi, aile hekimi birimlerinde 100 civarında hasta, sağlık kontrolünden geçirildi. Tedavi gerekenlerin tedavisi uygulandı. Anestezi uzmanları, yeni açılan hastanenin ameliyathane, yoğun bakım ve acil servislerini hizmete hazır hale getirdiler. Ultrasonografi, EKG tetkikleri ve çeşitli diş tedavileri yapıldı.” dedi. Bunların yanısıra gereken üç hastanın da ameliyat edildiğini aktaran Uzm. Dr. Yenisolak, kalp rahatsızlığı olan 10 kişiye ekokardiyografi yapıldığını ifade etti. Bu süreçte verilen ücretsiz hizmetlerin maddi değerinin, yaklaşık 5 bin dolar olduğunu kaydetti.

Gönüllüler olarak sadece hasta bakmakla yetinmediklerini dile getiren Ahmet Yenisolak, yetimhane ziyaretleri yaptıklarını, 300 çocuğa Türkiye’den götürdükleri giyim eşyası ve hediyeleri verdiklerini söyledi. Ayrıca ziyaret ettikleri Türk okulu Işık Koleji öğrencilerinin gösterisini de seyrettiklerini anlattı.