Ankara’da karın keyfini kayarak çıkaran çocuklar, kazalara davetiye çıkardı. Yokuştan aşağı kayan çocuklar yoldan geçen araçların altında kalma tehlikesiyle karşılaştı.

Mamak'taki Abidinpaşa Mahallesi Bağlarbaşı Caddesi üzerine çıkan bir ara sokakta, karın keyfini yokuş aşağı kayarak çıkarmak isteyen çocukların oyunu korkuttu. Bazı araçlar korna çalarak yukarıdan aşağı kayan çocukları uyardı. Bazı çocukların durmakta zorlandıkları ve trafiğin yoğun olduğu caddeye kadar kaydıkları görüldü.

Çocuklardan kimisinin bunu sadece bir oyun olarak gördüğü, aralarında yaşı biraz daha büyük olanların ise tehlikeyi önemsemediği görüldü. Gençlerden biri, "Tatilin tadını çıkarıyoruz. Tehlikeli ama çocuklara engel olamıyoruz. Biz de eğlenmek için kayıyoruz. Karda kaydığımız için bir şey yapsınlar. Arabalara girmemek için, tehlikeyi azaltmak için. Şöyle bir yokuş olsa, en azından trafiğe fırlamayız” şeklinde konuştu. Yoldan geçen bir vatandaş ise, "Ben biraz evvel geçtim çocukları yine uyardım. Şuradan bir arabanın altına girecekler diye korkuyorum. Burayı ya eritmeleri lazım ya da belediyenin gelip burada bir şey yapması lazım. Tuz atıp tamamen eritmesi lazım. Şu çocuklara bak bir araba gelse buradan altına girecekler” diye tepki gösterdi.