Trafik Haftası Çorlu'da da törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama programı; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasını takiben Çorlu Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ve Çorlu Jandarma Komutanlığı mensuplarının günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla başladı.

2015 yılı içerisinde başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personelleri ile yılın şoförüne hediyelerini takdim eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç yaptığı konuşmada Çorlu Kaymakamlığı olarak 2015 yılını trafik yılı olarak ilan ettiklerini, ülkede yaşanan trafik kazalarının en aza indirgenmesi için trafik kültürünün oluşturulması gerektiğini ve bu tür etkinliklerin bu bilincin yerleştirilmesinde etkili olmasını umduğunu ifade etti.

Daha sonra Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü tarafından verildi.

Hediyelerin takdim edilmesinden sonra yarışmalar kapsamında 1. olan şiir okunurken, Atatürk İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sergiledi.

Kutlama programının sonunda Çorlu Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu Jandarma Komutanlığı'nın bilgilendirme amacıyla hazırladıkları trafik güvenliğini anlatan stantlar ziyaret edildi. Ardından alkollü araç kullanmanın zararlarına ve tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla, bir uygulama yapıldı. Katılımcılara alkol hissi veren gözlükle minyatür kaleye penaltı vuruşları yaptırıldı. Söz konusu uygulamada penaltı vuruşu yapmayı deneyen katılımcıların, hareket ve yön duygularını önemli ölçüde kaybettikleri görüldü. Etkinliğin sonunda emniyet kemeri simülasyon aracı tanıtımı yapılırken ilgili araç, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe tarafından test edildi.

Trafik Haftası kutlama programında Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ile Kemaleddin Avcı, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, emniyet ve jandarma teşkilatlarının mensupları ile ilk ve ortaokul öğrencileri de hazır bulundu.