Yurdun değişik yerlerinde mobeselere yansıyan kaza görüntüleri, sürücü ve yayaların trafik kurallarını hiçe saydıklarını gözler önüne serdi. Mobeseye yansıyan bir görüntüde, kavşakta geçiş önceliğine uymayan bir otomobil ambulansa çarpıyor, çarpmanın şiddetiyle ambulans devrilmekten son anda kurtuluyor.

Yurdun değişik illerinde farklı zamanlarda meydana gelen trafik kazaları mobese kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Trabzon, Erzincan, Karaman, Muğla, Muş, Giresun, Akrasay, Erzurum, Afyonkarahisar, Eskişehir, Malatya, Samsun gibi illerde değişik zamanlarda meydana gelen kazaların görüntüleri Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından basın ile paylaşıldı. Meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin dikkatsizliği ve aşırı hız, ışık ihlali sonucu meydana gelen kazaların kimisinde maddi hasar meydana gelirken kimisi de yaralamayla sonuçlandı.

Kaydedilen görüntülerde Trabzon’da meydana gelen kazada buzlanmadan dolayı ters dönen otomobilin yanında duran vatandaşların üzerine arkadan gelen ve virajı alamayıp kayan bir otomobil çarpıyor. Kaldırıma kadar çıkıp yayaya çarpan otomobil, sonunda dururken, yaya ise çarpmanın etkisiyle savruluyor.

Samsun Karayolları Kavşak’ta kaydedilen görüntüde ise kavşakta geçiş önceliğine uymayan araca TIR çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle otomobilin ön tarafı hurdaya dönüyor. Eskişehir’de kaydedilen görüntüde ise kavşak noktasında geçiş önceliğine uymamaktan dolayı kaza meydana geliyor. Ambulansın geçişi sırasında meydana gelen kazada hızla gelen bir otomobil ambulansa çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle ambulans devrilme tehlikesi son anda atlatıyor.