Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, "Türkiye'de son bir yıldaki trafik kazalarında 4 bin kişi olay yerinde, 8 bin kişi ise tedavi sürecinde hayatını kaybetti. 280 bin kişi ise yaralandı. Bu kazalarda 23 milyar liralık milli servet kaybı yaşandı." dedi.

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri'nin,(TEDES) tanıtım toplantısı İzmir Siwiss Otel'de düzenlendi. Toplantıya, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği ve belediyelerden yetkililer ile polis müdürleri katıldı. Belediyelerin kendi bütçe ve kaynaklarını kullanarak kuracağı sistemde trafik cezalarının yüzde 30'unun ilgili belediyelere bırakılacağı bilgisini veren Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, şöyle konuştu:

"Trafik kazaları nedeniyle son bir yılda dünyada 1 milyon 250 bin kişi ölürken, 50 milyon kişi ise yaralanmıştır. Bu, bir kıyaslamayla neredeyse her yıl bir çok ülkenin nüfusunun tamamen yok olması demek. Ülkemizdeki trafik kazalarında ise 4 bin kişi olay yerinde, 8 bin kişi ise kazayı takip eden bir yıllık süreçte hastanelerde hayatını kaybetmiştir. Bu kazalarda 280 bin kişi ise yaralanmıştır. Bu kazalarda milli servet kaybımız 23 milyar dolara ulaşmıştır.”