Çorum’da kontrolden çıkan otomobilin köprü ayağına çarpması sonucu aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Kazada ölen Yusuf Özkan'ın ailesiyle Burdur'daki nişan töreninden döndüğü, gelecek ay da düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre kaza, sabah saat 07.00 sıralarında Çorum-Ankara karayolunun 35. kilometresinde meydana geldi. Burdur'dan Çorum'a geldiği öğrenilen Salih Özkan (50) yönetimindeki 15 HH 022 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak orta refüje girdi. Orta refüjde yaklaşık 100 metre kadar ilerleyen araç hızla köprü ayağına çarptı. Sürücü Salih Özkan ile eşi Sıddıka (47) ve çocukları Yusuf (27) ve Vahide Özkan (23) araç içinde sıkıştı.

Yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede, Özkan ailesinin 4 ferdinin de olay yerinde öldüğü tespit edildi. Hurdaya dönen araç içinde sıkışan 4 ceset, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda çıkarıldı.

GELECEK AY EVLENECEKTİ

Kaza sonrası jandarma ekipleri, araçtan çevreye savrulan eşyaları topladı. Eşyalar arasında kazada ölen Yusuf Özkan’ın düğün davetiyesi ile nikah şekerleri de çıktı. Burdur’da öğretmen olan Yusuf Özkan’ın yine kendisi gibi öğretmen olan Sümeyye Tulum ile 25 Temmuz’da düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Baba Salih Özkan’ın ise Çorum'da bir fabrikada çalıştığı ve ailenin memleketleri Burdur’dan döndükleri bildirildi.

Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cesetler Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hurdaya dönen aracın çekici ile kaldırılmasının ardından Çorum-Ankara karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.