Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karşıdan karşıya geçen öğrenci için yavaşlayan otomobile arkadan gelen bir başka otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan öndeki araç liseli kız öğrenciye çarpıp yaraladı. Kazada yaralanan öğrenci sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazaya karışan otomobilin bayan sürücüsü olayın şokundan araçtan uzun süre çıkamadı. Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olan bayan sürücüyü öğrencileri ve eşi de yalnız bırakmadı.

Kaza bugün saat 16.30 sularında Devrek Yolu caddesi İmam Hatip lisesi önünde meydana geldi. İddiaya göre okuldan çıkan ve yolun karşısına geçmek isteyen Beyza Aleyna Temel'i gören 67 TN 316 plakalı otomobil sürücüsü Faruk Altay, öğrenciye çarpmamak için yavaşladı. Öndeki aracın yavaşladığını fark edemeyen 06 AV 9713 plakalı otomobil sürücüsü Aysel Memiş, aracını durduramayarak Faruk Altay'ın kullandığı otomobile arkadan çarptı. Faruk Altay'ın kontrolden çıkan otomobili yolun karşısına geçmek isteyen Beyza Aleyna Temel'e çarptı. Kazada yaralanan genç kız için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri, öğrenciye yaptığı ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırdı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde (EEF) öğretim görevlisi olan bayan sürücü Yardımcı Doçent Doktor Aysel Memiş, kazanın şokundan uzun süre otomobilde çıkamadı. Aysel Memiş'in eşi de olay yerine gelirken, öğretim görevlisi Aysel Memiş'in öğrencileri de hocalarını yalnız bırakmadı.

Sürücülerden Faruk Altay, kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Öğrenci yola direk olarak atladı. Telefonu eline almış, oynaya oynaya normal geldi. Önüme atladı. Frene bastım ancak, arkadan gelen arabanın çarpmasıyla üzerine çıktım. Buraya üst geçit koymuşlar, yoldan karşıdan karşıya geçiyorlar." dedi.

Kazada hasar gören otomobiller çekici ile olay yerinden kaldırılırken, her iki sürücüde ifadeleri için Bağlık Polis merkezine götürüldü. Ereğli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan öğrenci Beyza Aleyna Temel'in ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.