Merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta  arkadaşlarıyla yürüyen Mersin Üniversitesi matematik bölümü 3. sınıf öğrenci  Mehmet Deniz Sınar, D.A. yönetimindeki KKTCplakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sınar, burada 8 gün süren  tedavisinin ardından sevk edildiğiBaşkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde dün  hayatını kaybetti. 

Babasını da geçtiğimiz yıl kaybettiği öğrenilen Sınar için merkez  Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi'ndeki evinde cenaze töreni düzenlendi. Gencin arkadaşları ve yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, anne  Muazzez Sınar, "mürüvvetini göremedim" diyerek ağıt yaktığı oğlu için  geleneklerine göre davul ve zurna çaldırdı. Yakınlarıyla beraber ağlayarak  oynayan anne, oğlunun eline de cenaze aracında kına yaktırdı. 
 
Anne Sınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna çarpan sürücünün  16 yaşında olduğunu iddia ederek, "Ben bir anneyim, adalet varsa yerini bulsun.  Paralarıyla çocuklarını kaçırmaya çalışıyorlar, benim evladımı geri  getirebilecekler mi? Geçen yıl eşimi kaybettim daha yıl dönümünü yapamadan bir  kızımla kaldım" dedi. 
 
Cenaze daha sonra Karaduvar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan, Mehmet Deniz Sınar'a çarpan aracın sürücüsünün adli  kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, ailenin avukatlarının da zanlının   tutuklanması istemiyle karara itiraz ettiği öğrenildi.