Yurdun değişik illerinde mobeselere yansıyan kaza görüntüleri, sürücü ve yayaların trafik kurallarını hiçe saydıklarını ortaya çıkardı. Mobese kamerasına saniye saniye kaydedilen kazalardan kimisi yaralamayla sonuçlanırken kimisi de maddi hasarla atlatıldı.

Yurdun değişik illerinde meydana gelen trafik kazaları mobese kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Erzincan, Aydın, Çorum, Denizli, Bursa, Trabzon gibi illerde değişik zamanlarda meydana gelen kazaların görüntüleri Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından basınla paylaşıldı. Dikkat eksikliği, hız kurallarına uymama ve kavşaklardaki geçiş önceliğine uymamadan kaynaklanan kazaların kimisinde maddi hasar oluşurken, kimisi ise yaralanmayla sonuçlandı.

Trabzon’da meydana gelen trafik kazasında seyir halindeki bir aracın sürücüsü hız kuralına uymadığından kontrolünü kaybediyor. Kaza sonrası yoldan çıkan otomobil, yol kenarındaki trafik ışığı lambasına çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle aracın içinde bulunanlardan birisi camdan dışarı fırlıyor.

Görüntülerde; dikkatsizlikten kaynaklandığı görülen bir kazada, trafiğin yoğun olduğu bir anda karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yayaya hızla gelen bir otomobil çarpıyor. Yaya çarpmanın etkisiyle havada taklalar attıktan sonra yol kenarına savruluyor. Kaza sonrası yaralının yardımına çevredekiler koşarken, seyir halindeki araçlar da duruyor.

Denizli’de meydana gelen trafik kazasında ise kırmızı ışıkta bekleyen otomobillere arkadan hızla gelen başka bir otomobil çarpıyor. Neredeyse iki otomobilin üstüne çıkan araç zor da olsa durmayı başarıyor.

Denizli’de kaydedilen başka bir görüntüde de seyir halindeki bir TIR’a hızla gelen başka bir otomobil yandan çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle TIR’ın sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederken, şoför kabinin kapısı da açılıyor. Direksiyon hakimiyeti kaybolan TIR, yol kenarındaki parka dalıyor.

Erzincan’da kaydedilen görüntüde ise bir otomobil dönüş yapacağı göbeğe hızlı girince virajı alamıyor, yeşillik alandan başka şeride fırlıyor. Yine kaydedilen bir başka görüntüde ise seyir halindeki su bidonu yüklü at arabasına arkadan hızla gelen dolmuş çarpıyor. Dikkatsizlikten kaynaklanan kazada at arabasındaki bidonlar havada uçuşurken dolmuş, at arabasını da önüne alıp sürüklüyor.