Kaza, Boğaziçi Köprüsü Edine istikameti Beşiktaş-Ortaköy ayrımında, dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, köprüyü geçen 34 FB 8058 plakalı cipin sürücüsü son anda fark ettiği Ortaköy sapağından girmek için hamle yaptı. Bu sırada aracın aynasından aynı istikamette motosikletli trafik polisinin arkasından geldiğini gördü. Polisin kendisine çarpmasını engellemek isteyen cipin sürücüsü yol ayrımından girmeyerek Zincirlikuyu istikametine devam etti. Motorize trafik polisi Samet Keleş de sağ şeridi kapatan cipe çarpmamak için 34 A 43619 plakalı aracını Ortaköy sapağına doğru kırdı. Kontrolden çıkan motosiklet bariyerlere çarptı. Kazayı gören cipin sürücüsü ve diğer sürücüler yola savrulan Samet Keleş'in yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis ekibi sevk edildi. 

MESAİ ARKADAŞLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Polis ekipleri Beşiktaş - Ortaköy ayrımını tamamen trafiğe kapattı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Samet Keleş, ağır yaralı olarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Keleş, buradaki bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Keleş'in şehit olduğunu haber alan çok sayıda mesai arkadaşı hastaneye koştu. Bazı polislerin ağladığı görüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevliyken şehit olan polis memuru Samet Keleş'in cenazesi daha sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

OLAY YERİNDE DETAYLI İNCELEME

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri kazanın meydana geldiği yerde inceleme yaptı. Kazaya sebebiyet verdiği belirtilen cip ekipler tarafından detaylı incelendi. Cipin polis memurunun kullandığı motosiklete çarpıp çarpmadığını belirlemek için cipin üzerindeki en küçük çiziğe bile bakıldı. Olayda adı geçen cipin sürücüsü gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.