Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, asma yaprağı toplamaya giderken tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin yakınları Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

Manisa'nın Salihli ilçesi Çökelek köyünde, bayram namazı köy camiinde kılındı. Namazda kazada hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve köy sakinleri birlikte saf tuttu. Namaza kazada hayatını kaybeden işçilerin çocukları babalarıyla birlikte geldi. CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel de bayram namazını Çökelek köyünde kazada hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve köylüler ile birlikte kıldı.

Namazdan sonra hayatını kaybeden işçiler için dua edildi, ruhlarına fatiha okundu. Bayram namazının ardından bayramlaşma köy meydanında yapıldı. Bayramlaşmaya CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da katıldı. Bayramlaşmanın ardından muhtarlık tarafından, köy meydanında kurulan çadırda kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınları ve bütün köylülere yemek verildi. Burada hayatını kaybeden işçiler için Kur’an okundu, dua yapıldı. Yemeğin ardından hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve köylüler mezarlığı ziyaret etti.

Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler köyü yakınlarında 6 Temmuz sabahı süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonetin, çarpışması sonrasında 13'ü kadın 15 tarım işçisi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Salihli’nin Çökelek köyünden Gölmarmara'ya yaprak toplamak için giderken hayatlarını kaybeden Seydi Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ümmühan Uysal (30), Durdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmühan Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41), Çökelek köyünde yan yana toprağa verilmişti.