Yozgat’ta yaşanan trafik yoğunluğu ve park sıkıntısı sürücüleri canından bezdiriyor . Özellikle Saat Kulesi ve Dörtyol kavşağında oluşan uzun kuyruklar sürücülere zor onlar yaşatıyor.

Büyük şehirleri aratmayan trafik yoğunluğunda araç sürücüleri, sabah, öğle ve akşam saatlerinde Dörtyol Kavşağındaki trafik ışıklarında 2-3 ışıkta ancak karşıya geçebiliyor. Sürücülerin alternatif kavşak olmadığı için mecburen Saat Kulesi kavşağı ve Dörtyol kavşağını kullandığını ifade eden Bünyamin Yıldırım, yaşanan trafik yoğunluğuna tepki gösterdi. Yıldırım, “Eskipazar mahallesinden, Taşköprü Mahallesi, Yenicami Mahallesi ve Hastane yönünden gelen araçlarını tamamı Dörtyol kavşağını kullanıyor. Yine belediye ve valilik tarafından gelen bütün mahallelerin yolu Dörtyol kavşağında toplandığı için trafik yoğunluğu artıyor. Bir kavşağı geçmek için 2-3 ışık beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yoğunluğun önlenmesi için yeni kavşakların yapılması ve yoğunluğun dağıtılması gerekir." dedi.

Yılmaz Karabulut isimli sürücü de aynı ifadeler kullanarak, şöyle dedi: “E-88 karayolunun Yozgat’ı ikiye böldü. Fakat işleyen tek karşılıklı kavşak Dörtyol kavşağı var. Bütün vatandaşlar karşıya geçmek için Dörtyol kavşağını ve saat kulesinin etrafını dolaşması gerekiyor. Belediye yeni yollar açarak karşılıklı kavşaklar oluşturması gerekiyor. İkinci olarak da şehir merkezindeki kavşaklar çok fazla daraltıldığı için araçlar dönemiyor bu da ikinci bir sıkıntıyı ortaya çıkartıyor. Park yerimiz yok, büyük sıkıntı var. Bu sıkıntıların biran önce çözümlenmesini bekliyoruz." diye konuştu.