Trafikte tartıştığı genci silahla vurarak öldüren emniyet müdürünün, haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 18 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz trafikte tartıştığı motosikletli Ahmet Sülüşoğlu'nu tabancasıyla vurarak öldürmüştü. Bakırköy savcılığı olayla ilgili iddianame hazırladı. İddianamede Yılmaz’ın haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 18 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianamede maktül Sülüşoğlu’nun kurusıkı tabancayla ateş açtığı ancak tabancanın tutukluluk yaptığı anlatıldı. Şüpheli emniyet müdürünün ise haksız tahrik sonucu vurma eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.

Yılmaz ve eşi Serap Yılmaz’ın ifadelerine de yer verildi. Bu ifadelere göre, 17 Ağustos akşamı araçla Halkalı’daki evlerine giderken yanlarından geçen Ahmet Sülüşoğlu’nun direksiyonu önlerine kırdığı belirtildi. Motosikletin plakasının olmadığı, Sülüşoğlu’nun kornaya bastığı ve kendilerine bağırarak bir şeyler söylediği ifade edildi. Daha sonra motosikletlinin oturdukları sitenin önüne kadar kendilerini takip ettiği kaydedildi. Burada Yılmaz’ın Sülüşoğlu’nun karnına tekme attığı, yüzüne de vurduğu anlatıldı.

Güvenlik görevlilerinin ifadelerine göre, Sülüşoğlu’nun “Burada büyük bir olay çıkacak göreceksiniz” diyerek olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

Celal Yılmaz’ın 00.56’da yaya olarak tekrar site girişine geldiği anlatılan iddianamede, Yılmaz’ın güvenlikçilere Sülüşoğlu’nun tekrar gelmesi halinde 155’i aramalarını söylediği kaydedildi. Bu sırada 00.57’de Ahmet Sülüşoğlu’nun motosikleti ile yeniden geldiği ifade edildi. Motosikletten indikten sonra sağ eli ile belinde bulunan tabancayı aldığı ve dolduruş yaptıktan sonra güvenlik görevlisine doğru yönelerek, ‘nerede lan o’ dediği anlatıldı. Güvenlik görevlisi B.E.’nin ifadesine göre Sülüşoğlu’nun iki üç kez tetiğe bastığı ancak silahın patlamadığı ileri sürüldü.

İddianamede, Sülüşoğlu’nun kuru sıkı tabancasının incelendiği ve ateş ettiğinin tespit edildiği kaydedildi. Sülüşoğlu’nun alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, güvenlik görevlilerinin sakin olması konusunda uyardıkları anlatıldı. Şüpheli Yılmaz’ın güvenlik görevlisinin hemen arkasında saklanır vaziyette olduğu ve Sülüşoğlu’nun bunu fark ederek şüpheliye ve güvenlik görevlisine kurusıkı tabancayı doğrulttuğu kaydedildi. Yılmaz’ın silahıyla üç el ateş ettiği aktarılan iddianamede Sülüşoğlu’nun olay yerinde öldüğü anlatıldı.

Şüphelinin haksız tahrik altında suçu işlediği belirtilen iddianamede, atılı suçu meşru savunma ve zorunluluk halinde işlediği ifade edildi.

Olaydan sonra tutuklanan emniyet müdürü Celal Yılmaz, bir hafta sonra tahliye edilmişti.