Bahçelievler’de TEAŞ’a ait trafoda, bakım sırasında sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada 1 işçi öldü 2'si ağır 4 işçi yaralandı. Ölen işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Soğanlı Mahallesi’ndeki Trakya Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü’nde onarım sırasında meydana gelen trafo patlamasında bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Yangın neticesinde 2’si ağır 4 yaralı işçi ise hastaneye kaldırıldı. Birkaç gün önce patlama olduğu belirtilen trafoda, işçilerin bakım yaptığı sırada olayın meydana geldiği ifade edildi. Patlama nedeniyle yanmaya başlayan işçilerden bazılarının bahçeye kaçarak kendilerini söndürmeye çalıştıkları kaydedildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ambulans ve polis ekipleri geldi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. İşçilerden Sinan Aksoy’un ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanığı Cüneyt Gündüz, "Kafeye gelmiştik. Bir uğultu duyduk. Sonra bağırışmalar başladı. Ben de gittim oraya koşuşturmalar vardı. 2-3 kişi üstü yanıyordu alev alev koşuyorlardı. Birbirlerine bağırıyorlardı ‘nerede bu’ diye. Biri çimlerin üstünde yanmaya devam etti. Ambulansı aradık. Duvar var müdahale edemedim. İçim gitti ama yapacağım bir şey yoktu. Biri hafifti ama ikisinde bayağı yanık vardı. Tamirat vardı. Birkaç kere daha patlama olmuştu.” dedi.

Olay yerine gelen işçi yakını gözyaşlarına boğuldu. Olay yeri inceleme ekibinin çalışmalarının ardından ölen işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.