Adana'da elektrik trafolarının soğutma yağını çaldıkları ileri sürülen 3 şüpheliden 1'i yakalandı. Hırsızların neden olduğu sıkıntı nedeniyle 10 mahalleye 75 saat süreyle elektrik verilemedi.

Gözaltına alınan 28 yaşındaki Yusuf Özcomart ile 2 arkadaşının kiraladıkları aracın üzerine elektrik kurumu amblemi yapıştırıp plakasını da resmi araç görüntüsü vermek için siyaha boyadıkları belirlendi.
Hırsızlık olayı bir vatandaşın polise yaptığı ihbarla ortaya çıktı. Seyhan ilçesindeki bir trafo yakınında resmi plakalı, üzerinde elektrik kurumu (TEDAŞ) amblemi olan bir araç durdu. Araç ile elektrik görevlilerden şüphelenen bir kişi, polise ihbarda bulundu. Emniyet Asayiş Şubesi Hırsızlık ekipleri, ihbar üzerine sivil bir araçla olay yerine geldi. Polisin geldiğini fark eden 38 yaşındaki Mustafa Özcomart ile Cuma Taş, otomobille kaçarken trafoda kalan 28 yaşındaki Yusuf Özcomart ise yakalandı. Polise, görevli olduğunu söyleyen Özcomart, kimlik kartını gösteremedi. Polis, kurumla da yaptığı görüşmede bu kişinin görevli olmadığını belirledi.

Polis, şahısların kaçtığı aracı terk edilmiş olarak buldu. Kiralık olduğu belirlenen 01 LE 910 plakalı aracın ayakkabı boyası ile boyandığı, elektrik kurumu ambleminin de sonradan yapıştırıldığı ortaya çıktı.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Yusuf Özcomart, trafolardaki yüksek gerilimli kabloları soğutmakta kullanılan yağı aldıklarını ve 1,5 ile 2 lira arasında bazı minibüs sürücülerine sattıklarını söyledi. Adli mercilere sevkedilen Özcomart, Denetimli Serbestlik Yasası gereği 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı. Polis, kaçan iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.den yapılan açıklamada, bakım ve onarım çalışmaları sırasında 10 adet trafoda yağların çalındığı bu sebeple de 7 mahalleye 75 saat elektrik verilemediği belirtildi. 8 ile 11 Ocak tarihleri arasında Demetevler, Çamlıbel, PTT Evleri, Mehmet Akif Ersoy, Şahintepe, Akkapı, Gülbahçesi mahallelerindeki 10 trafoda yağların çalınmasının ardından kendini Toroslar EDAŞ çalışanı olarak tanıtan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilerek, şöyle denildi: “Yağı ve şebeke ekipmanları çalınan ve zarar verilen trafolardan enerji alındığında büyük arızalara sebep olmakla birlikte tamir ve yenileme işlemlerinin süresi uzun zaman almaktadır. Söz konusu olaylar nedeniyle Adana’da 10 ayrı noktada toplam 75 saat elektrik kesintisi yaşandı.”