Adana Kozan’da traktörü ile sele kapılan çiftçi, vatandaşların yardımı ile son anda kurtarıldı, traktörü kullanılamaz hale geldi.

Olay, ilçeye bağlı Çandık Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Traktörü ile tarla süren Musa Aydın (26), işi bittikten sonra traktörünü yıkamak için Deliçay olarak bilinen akarsuya girdi. Çayın sularının bir anda yükseldiğini fark eden Aydın, traktörü ile birlikte çaydan çıkmayı denedi fakat yükselen sular nedeni ile bunu başaramadı. Traktör ile sürüklenmeye başlayan Musa Aydın, çevredeki vatandaşların yardımı ile kıyıya çıkarıldı. Sel sularına kapılan traktör ise yaklaşık 500 metre sürüklendi. Musa Aydın Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken, traktör vinç yardımı ile çaydan çıkartıldı.

Yakınlarda arıcılık yapan Ali Uçar, çay sularının bir anda yükseldiğini ifade etti. Uçar, "Çevrede kimsenin olup olmadığını kontrol ederken traktörün suya kapıldığını gördük. Benden daha yakın olan arkadaşlar traktör sürücüsünü kıyıya çektiler, daha sonra da hastaneye götürdüler. Traktör ise yaklaşık 500 metre sürüklendi." diye konuştu.
Yaşanan olayda başka can veya mal kaybının olmadığı öğrenildi.