Zeytinburnu’nda tramvay yoluna giren minibüsün sebep olduğu kazada Suriyeli kadın hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 2 çocuk ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesinde saat 15.30 sıralarında meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle gerçekleşti: Turan Güneş Caddesi üzerinde kendisine yeşil ışık yanan 34 KR 733 plakalı otomobil sürücüsü, yasak olmasına rağmen tramvay yoluna giren 67 DC 028 plakalı minibüse çarptı. Savrulan minibüs yaya geçidinde yürüyen Suriye uyruklu anne ve 2 çocuğuna çarptı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri anne Zilal Nasır’ın (37) öldüğünü belirledi. Yaralanan Yusuf (13) ve kardeşi Hüda (9) ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin yaptığı incelemenin ardından Zilal Nasır’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Her iki sürücü polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Vatandaşlar aynı yol üzerinde çok sayıda trafik kazası yaşandığını ancak önlem alınmadığını öne sürdü. Tramvay yolu üzerindeki ‘Tramvay yoluna girmek yasaktır. EDS ile para cezası kesilmektedir.’ yazılı tabela dikkat çekti. Kaza nedeniyle yaklaşık aksayan tramvay seferleri aracın çekilmesinin ardından tekrar normale döndü.