Türkiye’nin ilk ve tek ralli raid'i Transanatolia’nın Erzincan ayağı start aldı. Ankara’dan başlayarak Erzincan’a gelen sporcular 182 kilometrelik zorlu bir parkuru tamamlayarak Erzurum’a ulaşacaklar.

Paris-Dakar'dan sonra dünyanın en zor ikinci rallisi olma yolunda ilerleyen Transanatolia yarışlarına 60 araç ve 89 sporcu katılıyor. Transanatolia yarışlarına dünyanın tanınmış yarışçılarından Helder Rodriguez, Alessandro Botturi, Laia Sanz, Oliver Pain, Gerrard Farres gibi tanınmış ralli pilotları yarışıyor. Her geçen yıl dünya çapında tanınmaya başlayan Transanatolia, Türkiye'nin en uzun süren motorspor yarışı olma özelliğine sahip. Toplam 7 gün sürecek yarış 3 bin 710 km'lik parkuruyla dünyanın en uzun ve zor ralli raid'lerinden biri.

Transanatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, sporcuların parkurlardan büyük zevk aldığını belirterek; “Bugün üçüncü güne giriyoruz. Üçüncü günün ilk startını Erzincan’ın içinden alıyoruz. Buradan 182 kilometrelik bir parkurla Aşkale’ye varacak yarışmacılarımız. Aşkale’den de Erzurum’a doğru normal etap dediğimiz trafik içinde bir akışla Erzurum’a varacaklar ve bugünü Erzurum’da bitireceğiz. Bugüne kadar Ankara’dan çıktık. İlk gün Tuz gölünü geçtik. Tuz gölünden sonra Kapadokya bölgesinde küçük bir etabımız vardı. Nevşehir’de geceledik. Dün ise çok uzun bir gündü. Yarışçılarımız için çok zor bir gün oldu. 551 kilometrelik bir parkur vardı. Başarı ile bitirdiler ve hepsi buraya geldiler. Çok keyifliler. Yarışçılarımız çok eğleniyorlar. Özellikle yarışın kalitesi ve zorluk derecesi dünyanın en iyi yarışları ile mukayese ediliyor. Bu bizim için gurur verici bir durum. 69 araç kayıt yaptırmıştı. 60’ı start aldı. Bu 60 aracın içerisinde 89 tane yarışmacı var. Bu yarışmacıların yüzde 60'ı yabancı, yüzde 40'ı ise yerli sporcular. Ağırlıkla motorsikler gurubunda yabancı sporcular var. Bu sporcular dünyanın önde gelen sayılı sporcuları. Otomobil gurubunda ise yerli ağırlıklı bir ağırlık var. Bölge parkurları muazzam.” diye konuştu.

Yarışmada iddialı olan Türk Sporcu Serkan Özdemir, ise; “TransAnatolia rallinin üçüncü günündeyiz. Böylesine önemli bir organizasyonda ülkemizi temsil ediyor olmaktan son derece mutluyum ve onurluyum. Çok zorlu bir yarış, bu yıl rota uzadı. Geçen yıl 2 bin kilometreydi, bu yıl üç bine çıktı. Bende ülkemizi temsilen bu zorlu şampiyonada mücadele ediyorum. Etaplar çok yorucu ve kırıcı. Ama kendi ülkemizde böyle bir organizasyon olması ve yüksek standartlarda, Avrupa standartlarında, dünya standartlarında düzenleniyor olması beni son derece mutlu ediyor. Tabi biz sporcular olarak ülkemizde böylesine organizasyonların düzenleniyor olmasından dolayı da çok mutluyuz.” açıklamasında bulundu.