Ankara Tren Garı önündeki patlamada hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenleyen bir grup, ‘siyah’ balon uçurdu.

Gar önünde toplanan CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) ile çeşitli sivil toplum kuruluş üyeleri ‘Saraya ve savaşa karşı, gençlik bir arada’ pankartı açtı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka etkinliğe destek verdi.

Patlama alanında çevre güvenliğini kendileri alan grup, buradan geçenlerin üzerlerini aradı. Patlamanın gerçekleştiği saat 10.04’te saygı duruşunda bulunuldu. Patlama noktasına karanfil bırakıldı.

Toplanan grup adına konuşan FKF Başkanı Erçin Fırat, “Bizler sarayın savaşı için yurttaşlarımızın, halklarımızın, gençlerimizin ölmesine, öldürülmesine daha fazla izin vermeyeceğiz. İnsanca yaşanacak bir ülkenin umuduyla yaşayan tüm gençlerin bu karanlığa karşı bir araya gelmesinden başka yol kalmadı. Saraya karşı, savaşa karşı bir araya gelmeliyiz. Karanlığa karşı kol kola gireceğiz. Bizler insanca yaşanacak bir ülkenin hayalini kuran gençleriz. Ölümlere alışmayacağız. Yaşatmak için mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından patlama noktasına karanfil bırakan grup, siyah balon uçurdu. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.