Ankara'da Kadın Özgürlük Meclisi üyesi bir grup, terör saldırısının gerçekleştiği Ankara Tren Gar’ı önüne karanfil bıraktı.

Ankara Tren Garı önündeki patlamada ölen 102 kişi, patlama saatinde Kadın Özgürlük Meclisi üyeleri tarafından burada anıldı. HDP İstanbul eski Milletvekili Sabahat Tuncel’inde katıldığı etkinlikle hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Grup üyeleri, ‘Kadınlar barış istiyor’, ‘Katili tanıyoruz hesap soracağız’ dövizleri taşıdı.

Kadın Özgürlük Meclisi adına konuşan Evrim Kurtoğlu, 10 Ekim günü Barış Mitingi'nde bir araya gelen kişilerin büyük bir katliama uğradığını hatırlattı. 102 kişinin hayattan vahşi şekilde koparıldığını belirten Kurtoğlu, “Onlarcası çok ağır biçimde olmak üzere yüzlerce canımız yaralandı. Yine de Ankara katliamı hayatı ve ölümü sayılarla anlamlandıran, ikiyüzlü, vicdan yoksunu ve samimiyetsiz bir erkek siyasetinin diliyle ifade edildiği gibi ‘tarihimizde benzeri görülmemiş bir katliam’ filan değildir. Aksine 10 Ekim’de, acıyla, öfkeyle, isyanlar bir kez daha tanık olduğumuz şey, Türkiye’nin bir katliamlar coğrafyası olduğudur. Bu ülkede, emekten, barıştan ve özgürlüklerden yana onlara dönük, ‘katliamların kaydedilmediği bir tek takvim yaprağı kalmadı’ desek yeridir.” ifadelerini kullandı.

Bu ülkeye barış getirmenin boyunlarının borcu olduğunu kaydeden Evrim Kurtoğlu, kadınlar olarak barış ısrarlarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından grup üyeleri patlama noktasına karanfil bırakıp, olaysız şekilde dağıldı.