Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 20. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında tribün çökmesi sonucu yaralan öğrenci sayısının 9 olduğu öğrenildi. Yaralıların okul takımlarını destek için gelen ADÜ Didim Meslek Yüksel Oklu öğrencileri olduğu öğrenildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Aydın İl Müdürü Zeynel Akın, tribündeki çökmenin çok sayıda seyircinin aynı yerde olmasından kaynaklandığını söyledi.

Aydın Adnan Menderes Stadı yan sahalarda meydana gelen stat çökmesi sonunu ADÜ Didim MYO öğrencilerinden Gökhan Yıldız, Emre Ünsal, Hasan Gönen, Atakan Güldere, Serhat Adıbelli, Teyfik Sevindi, Emre Candan, Erdinç Bilgi ve Ömer Tütüncüler yaralandı. Çöken tribünle birlikte yaklaşık 2 metreden yere düşen yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştı. Yaralı öğrencilerden ikisinin Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, ikisinin Aydın Devlet Hastanesi’nde ve beşinin Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Tribünden kopan parçanın altında kalan Emre Candan’ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

TRİBÜN 2010 YILINDA İHALE İLE YAPILMIŞ

Yan sahalarda çöken tribünün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2010 yılında açtığı ihaleyi kazanan Serhatlı İnşaat tarafından yapıldığı öğrenildi. Firmanın internet sitesinde çok sayıda spor tesisi yaptığı öğrenildi. Telefonla bilgi almak istediğimiz firma çalışanları, açıklama yapamayacaklarını belirtirken, yetkililerle de görüşemeyeceğimizi belirterek bir açıklama yapmadılar.