TRT Genel Müdürlüğü, televizyon ve radyo yayınlarına ait reklam zamanlarının 3 yıl, 56 gün süreyle satılması için ihale yapıyor. Kapalı teklif alma usulü ile Satınalma Dairesi Başkanlığı Doğrudan Temin ve Satış Müdürlüğü tarafından 4 Kasım 2015 günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek ihaleye ilişkin duyuru Resmi Gazete’de ilan edildi.

Dokümanındaki şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler katılabileceği ihaleye, katılamayacaklar ise şöyle sıralandı:

“4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12.04.1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut ülkesinde yada yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.
İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler. Kurumun ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler. Kurumun ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar. Eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenler. Ortakları ile şirketler. (bu kişilerin yönetim kurullarında görevli bulundukları veya sermayesinin yüzde 10’undan fazlasına sahip olmadıkları anonim şirketler hariç).
Kurum bünyesinde bulunan veya kurum ile ilgili her ne amaçla kurulmuş olursa olsun vakıf, dernek, birlik, sandık gibi kuruluşlar ile bu kuruluşların ortak oldukları şirketler.
İhale konusu işin danışmanlık hizmetlerini yapan yükleniciler ile bunların ortaklık ve yönetim ilişkisi olan şirketleri ile bu şirketlerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketler.”

İstekliler, teklif ettikleri toplam bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecek. İhaleye katılmak isteyenlerin ihale dokümanını 3 bin TL karşılığı temin etmeleri zorunlu kılındı. TRT gerekli gördüğü veya ihalenin yapılmasına engel olan hususların tespit edildiği hallerde ihaleyi iptal edebilecek.