Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden TRT spikerlerinden Can Akbel (81), kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Siyah-beyaz televizyon döneminin ünlü sunucularından Can Akbel, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün vefat etmişti. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü Radyoevi'nde düzenlenen törenin ardından Akbel'in cenazesi Bebek Camisi'ne getirildi. Akbel’in kızı Cansu Akbel, cami avlusunda taziyeleri kabul ederek babası için dua etti. İkindi vakti kılınan namazının ardından Akbel’in cenazesi, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan TRT spikerlerinden Orhan Ertanhan, Can Akbel’in kendisini kurs hocalığı yaptığını, yıllarca mesai arkadaşı olarak çalıştıklarını söyledi. Herkesin ‘can’ babası olduğunu anlatan Ertanhan, “Hepimizin sevgilisiydi, dünya iyisi, dünya beyefendisiydi. Hoşgörüsüyle o yumuşacık kalbiyle hepimizin can babasıydı. Üzüntümüz sonsuz, nur içinde yatsın.” dedi.

Oyuncu Ayten Gökçer de Can Akbel’in nikahına şahitlik ettiğini, çok sevdiği, çok değer verdiği bir insan olduğunu olduğunu anlattı. Gökçer, “Türkiye’ye onun gibi insanların gelmesi için dua ediyorum. Çok haysiyetli, işinde üst düzeylerde bir insandı. İnsan olarak bambaşka bir insandı. Nurlarda yatsın.” diye konuştu.

CAN AKBEL KİMDİR

1932'de İzmir'de dünyaya gelen Can Akbel, 1954’te Ankara Radyosu'nda spiker olarak mesleğe adım attı. Daha sonra Almanya'da televizyonculuk eğitimi alan Akbel, Türkiye'ye dönünce 1968'de TRT'de spiker olarak çalışmaya başladı. Güne Bakış programını sunan Can Akbel bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'da hayatını kaybetti.