Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kız öğrenciler ve profesyonel kadın bilişimciler için ücretsiz siber güvenlik ve sızma testi semineri verecek. TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, “Bu seminerler vasıtasıyla, Türkiye’de bilişim alanında çalışan kadınlar ve bu alanda kariyer yapmayı düşünen kız öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.



Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı bünyesinde, bilişim teknolojileri sektörüne 2003 yılından bu yana belgelendirme ve test hizmetleri verene TSE, kapsamda bilişim sektöründe kadınların etkinliğini arttırmaya yönelik yeni bir seminer programı hazırladı. TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Türkiye’de bilişim sektöründe çalışan ve bu alanda kariyer yapmayı düşünen kadın sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapan sivil toplum örgütlerinden Kadın Bilişimci Topluluğu’nun yaz eğitimleri kapsamında TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı tarafından birer günlük ücretsiz seminer verilecektir.” dedi.



KIZ ÖĞRENCİLERE VE PROFESYONEL KADIN BİLİŞİMCİLERE ÖNCELİK TANINACAK



Eğitimlerin temel seviye olacağını ve katılım için herhangi bir önkoşul bulunmadığını belirten Korkmaz, ancak kontenjanlar sınırlı olduğu için kız öğrencilere ve profesyonel kadın bilişimcilere öncelik tanınacağını ifade etti. TSE Başkanı korkmaz, “Uzmanlarımız seminerlerde, sızma testi süreçleri, ağ (network) yapısının tespit edilmesi, ağ (network) üzerinden yapılabilecek saldırılar, işlemci ve sunucularda zafiyetlerin tespit edilmesi, web uygulamaları hakkında bilgi toplanması, hackerlar, virüsler, zararlı yazılımlar ve mobil cihazlardaki tehlikeleri anlatacak. Siber güvenlik ve sızma testlerinin temellerinin ele alınacağı seminerin sonunda ilgilenen katılımcılar TSE tarafından açılan Beyaz Şapkalı Hacker eğitimlerini alarak ‘Sızma Testi Uzmanı’ unvanıyla siber güvenlik alanında bir kariyere ilk adımı atabilirler.” dedi.



KADIN VE KIZLARI TSE’NİN İMKANLARINDAN YARARLANMAYA DAVET ETTİ



Ücretsiz olarak verecekleri seminerler için Kadın Bilişimci Topluluğu ve TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı ile iletişime geçilmesi gerektiğine işaret eden Korkmaz, “Bu seminerler vasıtasıyla, Türkiye’de bilişim alanında çalışan kadınlar ve bu alanda kariyer yapmayı düşünen kız öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kadın bilişimcilerimizi ve bu alanda eğitim alan kız öğrencilerimizi, TSE’nin sağladığı bu imkandan yararlanmaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.