Genelkurmay Başkanlığı, Kandil'e yapılan hava harekâtı sonucunda toplam 34 PKK mensubunun etkisiz hâle getirildiğini bildirdi. Açıklamada 11 teröristin Güneydoğu'nun çeşitli yerlerinde güvenlik güçlerine başvurarak teslim olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Irak kuzeyinde bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) hedeflerine düzenlenen hava harekâtı sonucunda toplam 34 BTÖ mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiştir." denildi. 11 terörist ise Güneydoğu'nun çeşitli yerlerinde güvenlik güçlerine başvurarak teslim oldu. Türkiye'den Suriye'ye girmeye çalışan 20'si yabancı uyruklu 25 DEAŞ üyesi terörist yakalandı.

TSK'nın terörle mücadele kapsamında yurt içinde gerçekleştirdiği diğer faaliyetler şöyle: "24 Ağustos günü Bingöl ili Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma Karakolu'na, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, iki piyade tüfeği ve üç adet el bombası ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkâri İli Yüksekova İlçesi Dağlıca Üs Bölgesi'ne, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Şırnak ili Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı'nda, güvenlik güçlerine yurt dışından gelen altı terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Mardin ili Kızıltepe ilçesi Şehit Çoban Hudut Karakolu'na, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Diyarbakır ili Kayapınar Jandarma Karakolu'na, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde, güvenlik güçlerine, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.Kilis ili Elbeyli ilçesi Kılcan Köyü bölgesinde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu 20'si yabancı uyruklu 25 terörist yakalandı. 23 Ağustos Pazar günü ise Erzurum ili Karayazı ilçesi Çavuşgüllü Jandarma Karakol Komutanlığı'na, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonrası, bölgede yapılan aramalarda, bir adet piyade tüfeği, bir adet şarjör, 21 adet fişek, 30 adet boş kovan ve bir adet el dürbünü ele geçirildi."