Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı, emekli Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz, 21 Mart 2015 tarihi itibariyle Mardin Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Baraj Koruma Karakolu personeli Uzman Jandarma Ali Yalçınkaya'nın, sabaha karşı intihar ettiğini açıkladı.

Olayın nasıl ve neden olduğu hakkında bilgileri olmadığını ifade eden Oğuz, personeli intihara sürükleyen konuların araştırılması, personele psikolojik destek verilmesini istedi. Oğuz, "Personel yetersizliği had safhada iken bugün uzman jandarma kadrolarının kapatılarak astsubay kadrosuna ataması yapılmakta ve hatta birçok yerde personel yetersizliğinden dolayı uzman jandarmalar ikiz görevlendirmelerle görevlerini ifa etmektedirler." dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Oğuz, intihar olaylarının sürekli yaşanır olaylar haline gelmesiyle, sanki tek kurtuluş yolu buymuş gibi teşvik edici olmaya başladığının görülmesi ve önlem alınmasının artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Personeli intihara sürükleyen konuların araştırılması, personele psikolojik destek verilmesi, bireyin ruh sağlığındaki bozuklukların önceden tespit edilmesi ile bireylerde ruh sağlığını bozacak olumsuz ailevi sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Oğuz, şöyle devam etti:

"Yine personel yetersizliği had safhada iken bugün uzman jandarma kadrolarının kapatılarak Astsubay kadrosuna ataması yapılmakta ve hatta birçok yerde personel yetersizliğinden dolayı uzman jandarmalar ikiz görevlendirmelerle görevlerin ifa etmektedirler. Lakin yerine atandığı ve aynı işi yaptığı astsubay ile aralarında yaşanan maaş ve tazminat farkları da yine iş yerinde yaşanan aksaklıkları beraberinde getirdiği ve bu nedenle iş yeri koşullarının ortadan kaldırılması durumunda, çalışma koşullarının daha iyi olacağı, daha az ruh sağlığı bozulmuş personelle daha başarılı bir hizmet sunulacağını değerlendirmekteyiz. İnşallah gerekli önlemler alınır ve bundan sonra umarız subay, astsubay intihar etti, uzman jandarma intihar etti diye bir haber almayız. Arkadaşımızın intihar ederek aramızdan ayrılması bizleri ve tüm silah arkadaşlarımızı derinden üzmüştür. Bunlar son olsun, yetkililer, kurumlar bu konuya yakın ilgi göstersin, analar ağlamasın, yuvalar yıkılmasın dememize rağmen halen herhangi bir çalışma yoktur. Vefat eden arkadaşımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabırlar niyaz ederiz, başımız sağ olsun."