Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Saldırılarda sınırın hemen yakınında konuşlanan IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirildi. Saldırıda IŞİD'in cephanelik olarak kullandığı bir bina ile karargâh ve toplanma merkezleri hedef alındı. Ayrıca Cerablus karşısında Fırat nehrinin doğu kıyısında üslenen YPG militanlarının TSK unsurlarına taciz ateşi açması üzerine TSK, Köprübatı Hudut Karakolu'ndan YPG kontrolündeki bölgeyi tank ve obüslerle vuruldu. Kısa süreli çatışmanın ardından YPG mevzileri susturuldu.

Gaziantep’teki Karkamış Barajı ve üzerinden geçen demiryolu köprüsü IŞİD ile YPG güçlerini birbirinden ayırıyor. Köprünün doğusundaki yer alan bölge Kobani ve köylerinde YPG, köprünün batısındaki Cerablus’ta ise IŞİD mensupları konuşlanmış durumda.

PYD/YPG’NİN KÖPRÜNÜN BATI TARAFINA GEÇMESİ KIRMIZI ÇİZGİ KAPSAMINA ALINACAK

Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin Kobani ve Cizire arasındaki Tel Abyad’ı alarak sınırın önemli bir bölümünde hakimiyet kurması yine PYD kontrolündeki Afrin ile Kobani arasındaki rejim muhaliflerinin etkin olduğu Cerablus bölgesine IŞİD’in saldırması nedeniyle alarm durumuna geçen Türkiye, gelişmeleri dikkatle izlemeye başladı

PYD/YPG’nin Fırat’ın batısındaki Cerablus’a saldırması ve Suriye’nin İdlib’in kuzeyine göç dalgasına yol açacak harekatı TSK tarafından 'kırmızı çizgi ihlali' olarak Milli Güvenlik Kurulu'nda yer almıştı. Buna göre, PYD/YPG’nin silahlı unsurları böyle bir teşebbüse kalkışması halinde asker emir almadan harekete geçecek.