Genelkurmay, Suriye hududundan kaçak olarak Türkiye tarafına geçmek isteyen kaçakçıların kendilerine dur ikazında bulunan Hudut Devriye Timi'ne ateş açtığını açıkladı.

Genelkurmay’dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Hatay) sorumluluk sahasında, Şht.Çvş. M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, Suriye'den Türkiye’ye doğru 10 şahsın, bir adet traktör ve bir adet yatay sondaj makinası (köstebek) ile yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir.
Tespit edilen bu durum üzerine, HDT derhal bölgeye intikal etmiş ve şahıslara “DUR” ikazında bulunmuş, ikaza uyulmaması üzerine de havaya uyarı ateşi açmıştır. Bu esnada, söz konusu kaçakçı şahıslar, Kaleşnikof piyade tüfeği ile HDT’ne doğru ateş açmıştır. HDT tarafından, açılan ateşe anında ateşle karşılık verilmesi üzerine, şahıslar geldikleri istikamette kaçarak gözden kaybolmuşlar ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir. HDT’nin açtığı ateş esnasında, seken mermiler nedeniyle traktör üzerinde bulunan 15-20 adet mazot bidonu alev almış, çıkan yangında bir adet yatay sondaj makinası (köstebek) ile bir adet traktör yanmıştır. Olayla ilgili olarak, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiştir.”