Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri Dağlıca ve Yüksekova’da düzenlenen hava hârekatı ile terör örgütüne ait 24 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün (29 Eylül) yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin kamuoyu bilgilendirildi. TSK’nın internet sitesinde yapılan açıklama şöyle: “Hakkâri Şemdinli Yüksekova yolu üzerindeki Tuhi Köprüsü'nde tespit edilen El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneğinin imhası maksadıyla bölgeye giden bir Taktik tekerlekli zırhlı aracına, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerce daha önceden döşenen EYP patlatıldı ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda 2 silah arkadaşımız şehit oldu, 3 silah arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. Saldırıya derhal karşılık verildi, bölgede başlatılan kara ve hava destekli operasyonda bir BTÖ mensubu terörist silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Bitlis-Hizan karayolunun kontrolü esnasında tespit edilen 4 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, bölgenin emniyetini alan unsurlara, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı saldırıda 1 asker hafif şekilde yaralandı. Bölgede başlatılan kara ve hava destekli operasyon devam ediyor.

Hakkâri Yüksekova’da, icra edilen operasyonda 1 terörist, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet dolu şarjör, 1 adet RPG-7 roketatar ve mühimmatı, 2 adet el bombası ve 1 adet havan mühimmatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

TERÖRİSTLERE AİT 24 HEDEF İMHA EDİLDİ

Hakkâri Dağlıca ve Yüksekova’da icra edilen hava hârekatı ile terör örgütüne ait 24 hedef (Doçka mevzi, barınak ve sığınak) imha edildi.

Hakkâri Merkez’de bir ve Hakkâri Şemdinli’de bir olmak üzere, PKK'dan kaçan 2 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak Uludere’de, teröristlerce yola döşenen mayın, el yapımı patlayıcının patlaması sonucunda 2 sivil vatandaş yaralandı.

Hatay Dörtyol’da, özel bir GSM şirketine ait baz istasyonuna, teröristlerce el yapımı patlayıcı kullanmak suretiyle yapılan saldırıda baz istasyonunda maddi hasar meydana geldi.”