Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin silahsız teslim olduğunu, bir kişinin ise silahıyla birlikte yakalandığını açıkladı. 7 terörist ile ilgili tahkikatın devam ettiği belirtilen açıklamada, teslim olan iki teröristin sorgusunun ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, yurt içi olaylar bölümünde sınır illerinde yakalanan ve teslim olan terör örgütü üyeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Resmi internet sitesinde verilen bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırında bir teröristin silahı ile birlikte yakalandığı, yine Suruç sınırında 2, Silopi sınırında ise 6 teröristin teslim oldu. Suruç sınırında teslim olan teröristlerin savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, Kalaşnikof piyade tüfeği, şarjörü ve 29 adet mermisi ile birlikte yakalanmıştır. Suriye/Ayn El Arap bölgesinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu iki terörist teslim olmuş, ifadelerinin alınmasını müteakip savcılık talimatı ile serbest bırakılmıştır. Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist silahsız olarak teslim olmuştur."