Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, turizm sezonu öncesinde şoförleri trafikte daha dikkatli olmaya, kurallara uymaya davet etti.

Fevzi Apaydın, yazılı açıklamasında “Havaların ısınmasına ve turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kaldı. Aynı sürelerde milletvekilliği genel seçimlerinin konvoyları da yollarda olacak. Kısa süre içerisinde turizm ve seçim konvoyları yollarda hareketlilik başlatarak, trafik akışını etkileyecektir. Turistleri taşıyan sürücülerin ve seçim konvoylarındaki sürücülerin kesinlikle uyması gereken kurallar olduğu konusunda uyarıyorum.” dedi.

“TURİZM HEM ÜLKEMİZE HEM ESNAFIMIZA KAZANDIRIYOR”

Binlerce esnafın, çalışanın turizmden fayda sağladığını hatırlatan Apaydın, şöyle devam etti: “Ülkemizin iyi tanıtılması, gelen turiste iyi hizmet verilmesi gelecek sezonda ziyaretçi sayısının artışı, daha çok gelir demektir. Geçen yıl yaşanan trafik kazalarının bu yıl yaşanmaması en büyük isteğimiz. Yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücüleri yola çıkmadan araçlarının bakımını tam yapmalı. Özellikle far ayarları karşıdan gelen sürücünün gözünü almamalı. Araç kullanırken yorgunluk hisseden sürücü yol güzergâhında bulunan uygun yerlerde en az 30 dakika dinlenmelidir. Dinlenme süresi özellikle aracın dışında veya müsait ortam varsa uyuyarak geçirilmelidir. Araç kullanma süreleri aşılmamalı. Yolculukta mutlaka bakımlı olan yollar tercih edilmeli. Aşırı sıcak ve trafikteki yoğunluk dolayısıyla biran önce gideceğiniz yere varmak için ana yol güzergâhlarının dışına çıkılmamalı. Firmaların şoförlere süratli ulaşım baskısı yapmamalı. Trafik kazalarına meydan vermemek için hem şoförlerimiz hem de turizm firmaları duyarlı olup gereken her türlü önlemi almalı.”

“SEÇİM KONVOYLARI İÇİN GÜZERGAH DİKKATLE BELİRLENMELİ”

Genel seçimlerin yaklaşması ile yaklaşık 12 bin milletvekili adayının seçim çalışmalarına başladığını, yollarda konvoylar oluşturulduğunu belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Seçim çalışmalarının hızlanmasıyla beraber Türkiye’nin her yerinde adaylar seçim konvoyları oluşturuluyor. Uzun araç konvoyları şehirler arası yollarda sıkıntı yaratmasının yanında, zaman zaman da şehir içi trafikte de aksamalara neden olacaktır. Ambulans, itfaiye gibi araçların görev yapmasına mani olmaması için yetkililerimizin güzergâhları iyi ayarlaması gerekiyor. Seçim konvoyları için çok sıkı ve azami önlemler alınmalı” diye uyardı.