Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanvekili ve Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin’de geçen hafta içerisinde yaşanan Suriyeli gaspçı dehşetinin şoför ve taksici esnafını oldukça üzdüğünü belirterek, bu konuda tedbir alınmasını istedi.

Veysel Sarı yaptığı yazılı açıklamada, "Suriyeli mülteciler ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de başıboş ve durdurulamaz bir haldeler. Acilen Suriyeli mültecilerin denetim altına alınması şart. Artık yaşanan gasp ve cinayetlerden dolayı taksici esnafımız başta olmak üzere birçok meslek dalında gece işe çıkılmamakta. Çünkü Suriyeliler sebebiyle esnafımızın can güvenliği yoktur. En son geçen hafta içerisinde Suriyeli oldukları belirlenen iki kişi Mersin’de bindikleri taksi şoförü Ali Koç’u gasp ettikten sonra gırtlağını keserek kaçtılar." dedi.

'SURİYELİ MÜLTECİLER KONTROL EDİLEMİYOR'

Olayın başta şoför esnafı olmak üzere birçok meslek dalında esnaf ve sanatkârı endişelendirdiğini ve gece işe çıkmanın artık büyük risk taşıdığının altını çizen Veysel Sarı, şunları kaydetti: "7 Yıllık taksici olan evli ve üç çocuk babası 56 yaşındaki üyemiz Ali Koç’un gecen hafta gece yarısı aracına binen iki Suriyeli esnaf arkadaşımızı gasp edip boğazını kesip kaçtılar. Olay Mersin’de taksiciler ve esnaf ve sanatkârlar arasında büyük tepki ve endişeye neden oldu. Uzun zamandır meydana gelmediğine sevindiğimiz gasp olaylarının Mersin’de tekrar meydana gelmiş olmasından büyük endişe duyuyorum. Suriyeliler Mersin başta olmak üzere birçok ilimizde korsan taksicilik yaparak esnafımızın ekmeğine göz dikiyorlar. Bu olumsuzlukların zaman kaybedilmeden önüne geçilmesi için Mersin Valiliğine ve Emniyet Müdürlüğüne yazılı dilekçe vererek bu olayların önüne geçilmesini istedik. Şimdi alınacak tedbirleri bekliyoruz."