Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla yollarda oluşacak uzun araç konvoyları konusunda sürücüleri uyardı.

Fevzi Apaydın, sürücülerin kurallara uymalarını isteyerek, “Bayram tatillerinde trafik 10 kat artıyor. Tatil süresinin 9 güne çıkmasıyla vatandaşlarımız hemen hemen aynı zaman diliminde yollara çıkıyor. Tüm araç sürücülerini uyarıyorum. Kurallara mutlaka uyunuz, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmayınız. Uzun yolculuklarda sık sık verilen 15 dakikalık molalar hayat kurtarmaktadır. Direksiyonda geçen zaman 2 saati geçmemeli. Sürücülerimiz yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışsın.” dedi.

Apaydın, kazalardaki kayıplara da değinerek, “Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Geçen sene 5 günlük Kurban Bayramı’nda 59 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederken, bin 315 kişi de yaralanmıştı. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz.” diye belirtti.

“BİR GÜNDE 37 HAYAT YOK OLDU”

Bayram ziyaretlerine giderken toplu taşım araçlarının tercih edilmesini isteyen Fevzi Apaydın, şunları kaydetti: “Sadece toplu taşıma araçlarıyla 8 milyon vatandaşımızın tatil yolculuğuna çıkacağı tahmin edilmekte. Firmalar 6 bin ek seferle talebi karşılamaya çalışacak. Otobüs şoförlerimizde yolcuların canları da size emanet edildiğini unutmayın. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Son 10 yılda, 67 gün kurban bayramlarında tatil yapılmış. Yaşanan trafik kazalarında bin 123 vatandaşımız canını kaybederken 37 bin 753 vatandaşımız da yaralanmıştır. Kaybedilen canların yanında milyarlarca liralık da zarar meydana gelmiştir. Şoförlerimiz kişisel sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Kurallara uymada gösterecekleri başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir."