Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ülke genelinde 2 milyon 126 bin 681 adayın 15 Mart 2015 Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) gireceğini hatırlatarak, uyarılarda bulundu. Apaydın, sınava girecek öğrencilere sabah evden erken çıkmalarını önerdi.

Fevzi Apaydın yazılı açıklamasında, tüm sürücüleri ve 7 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler için aday adayı olan her partiye mensup kişinin gençlerin geleceğinin karartmamak için sokaklarda klakson çalmamaları, müzik ve ses yayını yapan araçların ise saat 09.00 ile 13.00 arasında bu çalışmalarına ara vermelerini istedi.

"GÜRÜLTÜ YAPILMASIN"

22 Mart Nevruz kutlamaları sebebiyle bu yıl YGS sınavının bir hafta öne çekilmesinin olumlu olduğunu ve sınav günü trafikte yaşanan sıkışıklığa dikkat çeken TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Bunun için sınava girecek öğrenciler sabah evden erken çıkmalıdır. Sınav günü belediyeler otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli. En önemlisi sefer saatleri sıklaştırılmalıdır. Sınav günü trafik sınav merkezi önlerinde ve etrafında önlemlerini artırarak öğrencilerin sınava rahat girmeleri sağlanmalı. Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimizin yanı sıra 07 Haziran Milletvekili Genel seçimleri sebebiyle propaganda çalışmaları yapan milletvekili aday adayları sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında sınav saatlerinde gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınması öğrencilerimizin geleceği için önemli." dedi.

"YOL YAPIM VE SEÇİM ÇALIŞMALARINA ARA VERİLSİN"

Zaman zaman arızalar ve havalarında son günlerde iyi gitmesi sebebiyle başlayan yol yapım çalışmalarına da dikkat çeken Apaydın, "Sınavın milletvekili genel seçimleri öncesi aday tespitine denk gelmesi nedeniyle her yerde propoganda çalışmaları yapılmaktadır. Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları hızlanmaktadır. En önemlisi milletvekili genel seçimleri sebebiyle aday adayları müzik yayını ve klakson çalma konusunda mutlaka gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir. ıdır. Çünkü bu 23 Mart 2014 Pazar günü gençlerimizin hayatının en önemli günlerinden biridir. Bugün yol yapımı ve tadilatı ile adayların seçim çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız." diye konuştu.