Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ‘2015 Yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ni (GEBİP) açıklandı. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız, TÜBA 2015 yılı üstün başarılı genç bilim insanı ödülüne layık görüldü.

BTÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız “Hibrid Yapay Zeka Optimizasyon Teknikleri ile Hafif Taşıt Tasarımı” alanında yaptığı uluslararası nitelikteki çalışmalarıyla, 2015 yılı üstün başarılı genç bilim insanı ödülü'ne layık görüldü.

2015 yılı üstün başarılı genç bilim insanı ödülü’ne layık görülen Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız’a ayrıca ‘Yeni Nesil Malzemeler ile Çarpışma Performansı Yüksek Taşıt Komponentlerinin Geliştirilmesi’ üzerine yapacağı araştırmalarını desteklemek amacıyla 60 bin TL destek verileceği TÜBA tarafından açıklandı. Aynı açıklamada, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için 18 bin TL’lik ek destek sağlanacağı da yer aldı.

GEBİP 2015 yılı uygulamasında Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında başarılı çalışmaları ile ödüle layık görülen bilim insanlarına ödülleri, Haziran ayı içinde Ankara'da düzenlenecek olan törenle verilecek.

Başarasından dolayı Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız’ı tebrik eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Hocamıza çalışmalarında bizlerde her türlü desteği verecek ve başarıda sürekliliği sağlayacağız. BTÜ'de benzer başarılar için bir aile olarak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.