Erzurum'da tüberküloz hastası 18 yaşındaki Fatma Özbey'den 3 gündür haber alınamıyor.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Hilalkent'teki evinden hastaneye gitmek için ayrılan ve son olarak aynı gün Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde röntgen çekildiği sırada güvenlik kameralarına görüntüsü yansıyan Özbey'den 3 gündür kayıp. Kızının hayatından endişe eden baba Cihat Özbey, polise kayıp başvurusunda bulundu. Bulunması için fotoğraflı el ilanları hazırlayan amca Tayyar Özbey, Mersin'de hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın başına gelenlerin yeğenin başına gelmesinden endişe ediyor.

Kızının 2 yıldan bu yana verem tedavisi gördüğünü belirten baba Cihat Özbey, "Kızım, ilköğretim 7 ve 8. sınıfta okuyan kardeşlerine bakıyordu. Biz köyde kalıyorduk. Önceki gün Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne tedavisi için gitti. Buradan da Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne röntgen için gitmiş. Kızım 3 gündür kayıp. En son Araştırma Hastanesi'nde kızımı röntgen çektirirken görüntülerine ulaştık. Hayatından endişe ediyoruz. Kızımı gören ve tanıyanların insanlık adına bize bildirmelerini ya da güvenlik birimlerine yerini bildirmelerini istiyoruz." dedi.

Yeğenin 3 gün önce Göğüs Hastanesi'nde muayene olduktan sonra Kevelciler Çarşısı'ndaki dükkanına gelerek kendisini ziyaret ettiğini belirten amca Tayyar Özbey ise "Yeğenim kaybolduğu gün ziyaretime geldi. Sağlığını konuştuk. Araştırma Hastanesi'ne gideceğini söyledi ve gitti. 3 gündür yeğenimi arıyoruz. Bulamıyoruz. Mersin'deki Özgecan Arslan olayından sonra yeğenimin hayatından endişe ediyoruz." diye konuştu.