TÜBİTAK'ta usulsüz işe alım yaptıkları ve para topladıklarına ilişkin 8 kişi hakkında açılan davada tutuklu 3 sanık tahliye edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ersin Güçlü, Mustafa Tatli, Ali Veysel Tunç ile tutuksuz sanıklar Vedat Babacan, Murat Gökşen, Hüseyin Yavuz ve avukatları katıldı. Mahkeme diğer sanıklar Vedat Küçük ve Bekir Konya’nın ise yakalanmadıklarını bildirdi.

Savunmaların ardından talepleri alan mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, TÜBİTAK’ın suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığından duruşmaya katılma talebini reddetti. Mahkeme ayrıca tutuklu sanıklar Ali Veysel Tunç’un 100 Bin TL, Ersin Güçlü ve Mustafa Tatli’nın da 50 Bin TL kefaletle tahliyesine karar verdi.

Sanıklar hakkında Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulması suçundan ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefetten iddianame hazırlanmıştı.