Çorum’da tüfekle otopark basan saldırganların açtığı ateş sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu bildirilirken, 2 şüpheli kayıplara karıştı.

Olay, Osmancık Caddesi üzerindeki bir otoparkta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, plakası alınamayan bir otomobille otoparkta gelen Volkan K. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, tüfekle etrafa ateş etti. Açılan ateş sonucu otoparkta bulunan Mesut K. (32), Doğanay Y. (15), Ali Ç. (28), Ertuğrul A. (19) ve Emre S. (23) yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 2 şüpheli yaya olarak olay yerinden kaçtı. Yaralanan 5 kişi ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan yaralılardan Mesut K.’nın karın bölgesinden yaralandığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Polis ekipleri, olayın ardından şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı. Saldırıda kullanıldığı iddia edilen 3 tüfek, olay yerinin yakınındaki bir okulun ve apartmanın bahçesinde bulundu.

Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.