Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Türkiye’de ekonominin son durumu için ” Maalesef Türkiye bütün dünya bir yapısal değişimin eşiğindeyken bırakın yapısal değişimi orta vadede dahi ekonomimizi şoklardan ve risklerden koruyacak hiçbir adımı atamamıştır.” dedi.

Türkiye’de baş gösteren genel sıkıntılara bakıldığı zaman, bu sıkıntıların kişisel vesveselerden kaynaklandığını söyleyen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, "Bugün ülkemizdeki genel sıkıntılara baş gösteren sıkıntılara baktığımız zaman, bu sıkıntıların hep suni sıkıntılar olduğunu, kişisel kaygılar, vesveseler ve tartışmalardan kaynaklandığını. Maalesef bu vesveseler yüzünden asıl konuya eğirilmemek kaynaklandığını görüyoruz. 2001 yılında alınmış önlemlerle ekonomiyi 4-5 sene yani güzel bir şey yapılmadı demek yanlış olur. Ama o dönemin etkisiyle alınan bazı önlemler yürütmüş olmak bugün, her yapmış olduğunuzdan sıyrılma sonucunu size getirmez. Maalesef Türkiye kendini geleceğe taşıyacak olan adımları atamamıştır. Maalesef Türkiye bütün dünya bir yapısal değişimin eşiğindeyken bırakın yapısal değişimi orta vadede dahi ekonomimizi şoklardan ve risklerden koruyacak hiçbir adımı atamamıştır. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir Merkez Bankası’nın aldığı karardan sokaktaki vatandaşımız bile etkileniyor." açıklamasında bulundu.

"ARTIK ONU DÜZELTMEK ÜZERE ATILAN ADIMLARIN DA FAYDALI OLMAYACAĞI DÜŞÜNÜYORUM"

Yucelen, Merkez Bankası’na yönelik söylemleri de şöyle değerlendirdi: "Maalesef ekonomi bilimine baktığımızda buraya ilgilendiren parametrelere baktığımızda bu faizin düşüşü her zaman piyasa faizlerinin düşüşünü de beraberinde getirmez, politika faizinin düşüşü. Bazen doları arttırarak, bazen ithalatı arttırarak, çoğu ithalat bizim iç tüketimimiz. Fiyatları arttırarak ülkede çok aşırı bir enflasyona hatta yabancı paranın kendi paramızdan daha çok tercih edilmesi anlamına gelen Dolarizasyona sebep olur. Bu da ülke yönetenlerin elinden ekonomiyi yönetme fırsatını çeker alır. Yarın öbür gün ne yaparsanız yapın, hele elinizde 40 milyar dolar kullanılabilir net rezerviniz varsa yaptığınız hiçbir şey işe yaramaz. Velhasıl bu tartışmaları yaparken önce bunları değerlendirmek gerekiyordu. Yani biz bunları indirirsek ne olur? Maazallah önümüzdeki günlerde var. Yine bunları yaşıyor olacağız. Allah korusun eğer önümüzdeki günlerde yanlış adımlar atılırsa ki ben atılmaması düşünüyor ve bunu ümit ediyorum. Artık onu düzeltmek üzere atılan adımların da faydalı olmayacağı düşünüyorum. Yani eğer geçmişte de bu adım atılsaydı bugün Dolar 3.30’lardaydı 2.60’tan ziyade. Velhasıl şimdi birazcık o tabloya bakmak lazım. Tamam Merkez Bankası o gün indirmemişti. İkna falan da olmamıştı kimse. Biz diyoruz ki: ‘bravo bürokratlar bunu yaptı’ evet yaptılar ama öbür taraftan da bunu isteyen bir kesim vardı."

"BİZİM SERMAYE BİRİKİMİMİZİ İMALAT ÜZERİNDEN SAĞLAMAMIZ LAZIM"

Sermaye birikiminin inşaat üzerinden değil de imalat üzerinden yapılması gerektiğini söyleyen Yücelen, "Bizim sermaye birikimimizi imalat üzerinden sağlamamız lazım. İnşaat üzerinden değil. İnşaat bir tasarruf aracı değildir. Ben buradan vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu siyasetten uzak bir söylemdir. Yani diyorum ya bunu bazen bazıları görmüyor olabilir, bazıları efendim gözünden kaçırıyor olabilir ama inşaat gayrimenkul bir tasarruf aracı değildir. Yarın bunların değeri düştüğünde oraya yatırdığınız paranız pul olur. yatırım araçları düzenlemeye, piyasa düzenlemesine ihtiyaç olan, ihtiyacı olan araçlardır. Yani yarın bu strateji, bu politika bize çok büyük sıkıntılar verebilir." ifadelerini kullandı.

“BEN GÖREV VERİLİRSE GEREKİRSE KAPININ ÖNÜNDE BEKLEMEK ÜZERE GİDİYORUM”

MHP’den aday adayı olma konusuna da değinen Ali Yücelen, "İnandığım, Sayın Devlet Bahçeli önderliğindeki MHP’den aday oldum. Aday adayı oldum. Allah nasip ederse ileride hangi görevi verirlerse hizmet etmeye devam edeceğim. Bu arada şunu da söyleyeyim bu sadece bir aday adayı ilanı değildir. Bu bir tavır ilanı yani ben oraya aday olmak üzere falan gitmiyorum. Ben görev verilirse gerekirse kapının önünde beklemek üzere gidiyorum. Fizikken, ruhen orada olmaya gidiyorum. Allah razı olsun dernek üyelerimiz dualarını bizden eksik etmiyorlar. Dernek üyelerimizin arasından her görüşten her fikirden arkadaşlarımız var onlar tabi ki kendi görüşlerine uygun partileri, kendi görüşlerine uygun efendim grupları da destekleyeceklerdir. Ama ben dernek üyelerimizin icazeti, izni olmadan bu yola çıkmazdım. Genelde baktığımda bunca yıldır beraber çalıştığımız arkadaşlara baktığımda Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasete girmek açısından en doğru parti olduğunu bana arkadaşlarım ifade ettiler." ifadelerini kullandı.