Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ulusal bir televizyondaki ekonomi yorumcusuna 'et' ile ilgili yaptığı açıklamalarından dolayı tepki gösterdi. Şahin, ekonomi yorumcusunun Tüketiciler Birliği'ne karşı yayın yoluyla hakaret ettiğini ileri sürdü.

Genel Başkan Mahmut Şahin yaptığı açıklamada, artan et fiyatları için et tüketimini kısmayı öneren Tüketiciler Birliği'ne karşı basın yayın yoluyla Mahfi Eğilmez’in hakaret ettiğini savundu. Şahin, şunları kaydetti: “Et şüphesiz beslenme zincirindeki en önemli unsurlardan birisidir. Özellikle çocukların gelişimi için çok önemlidir. Ancak yetişkinlerin et tüketimini azaltması, diyetisyenler tarafından da ısrarla tavsiye edilen durumdur. Et fiyatlarındaki son zamanlarda meydana gelen aşırı yükseliş bir arz ve talep enflasyonu olmayıp, piyasayı kontrol eden firmalar tarafından arzın bilerek kısılması ve kıtlık meydana getirilmesidir. Türkiye’deki hayvan sayısının talep için yeterli olduğu bakanlık tarafından sürekli dile getirilmesine rağmen piyasadaki darlığını suni sebeplere dayandırılarak açıklamaya çalışan kartel yapılarına inanıp onları savunan Mahfi Eğilmez, tüketicinin elindeki en büyük imkan olan tüketimden geleni gücünü kullanmasını çocukça bulduğunu ifade etmektedir. Kendisinin tüketicilere bir özür borcu olduğunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz.”

Mahmut Şahin, ekonomi yorumcusunun çalıştığı bankanın grubuna ait televizyon kanalında grubun et şirketlerini savunmanın başka bir yolunu bulabileceğini iddia etti.