Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Yüksel Kılıç, Hemşireler Haftası dolayısı ile yayımladığı mesajında çalışanların sorunlarına dikkat çekti.

Kılıç, yaptığı açıklamada, Tüm Sağlık-Sen’in sağlık çalışanları üzerinde yaptığı araştırmaya değindi. Kılıç, araştırma sonuçlarından derlenen, meslekten memnuniyetsizliğin 10 temel sorununu şöyle sıraladı: "Ücret yetersizliği, döner sermaye ödemelerindeki düzensizlik ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması, görev yetki ve sorumluluklarının belli olmaması, görev dışı işlerde çalıştırılma, risk fazlalığı, mobbing ve şiddet, fazla çalışma ve yoğun çalışma temposu, yardımcı sağlık personeli olarak değerlendirilme, meslekte kariyer yapamama, meslekte branşlaşarak istediği branşta çalışamama, toplumun mesleğe yönelik olumsuz yaklaşımı.”

Hemşireliğin profesyonel bir meslek olduğunu vurgulayan Kılıç, “Gelişmiş ülkelerde hemşirelik meslekleşme sürecini tamamladığı halde ülkemizde meslekleşme süreci tamamlanamamıştır. Hemşirelik mesleği bu sorunları yaşarken bunun sonucunda toplum kaliteli hemşirelik bakımı alamamakta, sağlık hedeflerine ulaşmada hemşirelik potansiyeli değerlendirilememekte.” dedi.