Otostop ile Türkiye’yi gezmek için üniversite okuduğu şehir Erzurum’dan yola çıkan Şükür Demet, Kocaeli TEM oto yolunda otostop çektiği sırada sürücülerin kendisini ihbar etmesi sonucunda ceza yedi. Kendisine 108 lira ceza kesilen Şükür Demet, cezanın kendi iyiliği için olduğuna inandığını dile getirdi.

Yaşadığı o anları anlatan Demet “Kocaeli’nde TEM otoyolu üzerinde otostop çekiyordum. Sürücülerin beni gördükten sonra durabilmesi içinde araçlara ayrılmış cebin biraz kenarında otostop çekiyordum. Zannedersem sürücüler tarafından şikayet edildim. Polis geldi önce kim olduğumu, neden orada bulunduğumu sordu. Otostop ile seyahat ettiğimi falan söyledim. Bunun üzerine kimliğimi isteyen polis memuru bana 108 lira ceza kesti. Yerinde bir cezaydı ama uyarıp beni gönderseydiler de olabilirdi” dedi.

Bugüne kadar 60 ili otostop ile gezdiğini, bu illerden 40’ında konaklayarak uzun uzun gezme fırsatı bulduğunu dile getiren Demet “Arabalarına bindiğim insanlar farklı farklı kültürlerden insanlar oluyor. Yabancı oluyor, Türk oluyor, Laz oluyor, Kürt oluyor. Bu insanların kültürlerini bu yolculuklar vasıtasıyla fazlasıyla öğrendiğimi düşünüyorum. Bana büyük bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.