Tüm Belediye Ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tümbelsen) Antalya Şubesi görevdeki bir yılını geride bırakan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için karne hazırladı. Türel’in karnesinde işçi ve memuru sürgüne gönderme, taşeron işçileri işsiz bırakma, hamile ve yeni doğum yapan kadınları sürgüne gönderme gibi alanlara 100 tam puan verildi. Demokrasiye bağlılık, emeğe değer verme, insan haklarına saygı alanların ise sıfır puan verildi. Türel’i eleştiren sendika karne hediyesi olarak ise oyuncak helikopter aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel’in karnesini kamuoyuyla paylaşmak için Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, karneyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çalışanlar ve taşeron işçilerin bir yıl boyunca sürekli baskı ve sürgünlere maruz kaldığını belirten Karakurt, “Sayıları binin üzerinde taşeronun işine son verildi. Mesleki niteliğe sahip yüzlerce işçi ve memuru Büyükşehir Yasası'nı bahane ederek hizmet üretmek ve iş yapmak adına değil, tam tersine 'atıl' hale getirerek cezalandırmak üzere uzak ilçelere sürgüne gönderdi. İlçe belediyeleri ve kapanan belde belediyelerinde çalışan işçi ve memurları 'norm kadro' fazlası göstererek yine yüzlerce işçi ve memur arkadaşımızı başka illere tayin ederek emekliliğe zorladılar. Ancak ne gariptir ki, 'norm kadro' fazlası olarak başka bir kuruma gönderdikleri bazı kişileri kısa süre sonra yeniden ihtiyaca binaen belediye bünyesine nakil olarak aldılar. Hemen arkasından şu anda sayıları 500'ü bulan kişiyi sözleşmeli memur olarak işe başlattılar" dedi.

Karakurt, yaptığı değerlendirmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Türel için hazırlanan temsili karneyi okudu. Şube öğretmeni kısmında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in adının yer aldığı karnede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise veli olarak gösterildi. Sendika söz konusu karneyi posta yoluyla Gökçek ve Erdoğan’a göndereceğini açıkladı.

Türel için çeşitli hediyeler aldıklarını ifade eden Karakurt, çocuğuna süt alamayan anneleri hatırlatması için 1 litre süt, evine ekmek götüremeyen işçileri hatırlatması için bir adet ekmek, sabahları servise yetişmek için gecenin karanlığında yola çıkan işçileri hatırlatması için de bir adet maket çadır hazırladıklarını söyledi. İşçilerin servise yetişmek için neredeyse duraklara çadır kuracağını belirten Karakurt, hediyeler arasında hesap makinesi, bir bardak da çay yer aldığını ifade etti.