Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı. TÜMTİS'ten yapılan yazılı açıklamada "DİSK-KESK-TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile Ankara’da yapılması planlanan 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi – Emek, Barış, Demokrasi' mitingi karanlık güçlerin saldırısı sonucu kana bulandı ve onlarca barış yanlısı insan vahşice katledildi. Miting için yeterli güvenlik önlemini almayan ve patlamaları önlemeyen güvenlik görevlileri, patlamadan sonra gaz ve tazyikli su kullanarak, ambulansların alana girip yaralılara müdahalede bulunmasına ve hastanelere taşımasına engel olmuştur. Katliamı ve sonrasındaki saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz." denildi.

'BAŞTA İÇİŞLERİ BAKANI OLMAK ÜZERE BÜTÜN SORUMLULARI İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Diyarbakır ve Suruç’tan sonra Ankara’daki mitinglere-toplantılara yönelik vahşi saldırıları ve toplu katliamları önlemek için tedbir almayan hükümetin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi istenin açıklamada, "Aylarca önce meydana gelmiş Diyarbakır ve Suruç katliamlarının da Ankara katliamının da sorumlularını yakalayıp en ağır biçimde cezalandırılması için gerekli tedbirleri almalıdır. Türkiye’nin başkentinde yapılan bir mitingde bombaların bu kadar kolayca patlatılabilmesi, onlarca insanın katledilebilmesi düşündürücüdür. Vatandaşlarının can güvenliğini koruyamayan, katliamı önlemeyerek ağır kusur işleyen, canlarını kurtarmaya, yaralılarını ve ölülerini taşımaya çalışan insanlara saldırıdan sorumlu olan başta içişleri bakanı olmak üzere bütün sorumluları ve yetkilileri istifaya çağırıyoruz.
Vahşi katliamı şiddetle ve nefretle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta ölenlerin yakınları olmak üzere bütün emek, barış ve demokrasi savunucularına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.