Osmaniye Merkez Dumlupınar Mahallesi'nde 6 kişilik Tunç ailesi 15 metrekarelik çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Geçimlerini, mevsimlik işçi olarak çalışarak kazandığını ifade eden Baba Kemal Tunç, 4 kız çocuğu ile birlikte 4 aydır naylon çadırda yarı aç yarı tok yaşamaya çalıştıklarını belirtti. Tunç, ”4 kızım ve biz 4 aydır bu naylon çadırda yaşamaya çalışıyoruz. 4 ay içerisinde yağan yağmurlarda ıslandığımız aç ve açıkta kaldığımız günler de oldu. Hayatımızı bu çadırda sürdürmekte zorlanıyoruz.” dedi.

Yardım için Osmaniye Valiliği'ne başvurduğunu belirten Tunç, “4 ayda bize toplamda 40 torba kömür ve bir paket gıda yardımı yapıldı. İkizlerim okula gittiği için okul parası olarak 2 kızım için 30 liradan aylık 60 lira verdiler. Başka da bize yardım etmiyorlar. Konu komşunun yardımı ile geçinmeye çalışıyoruz. Aşırı yağışlarda çadırımıza sel geldi. Yatağımız yorganımız ıslandı. Bayağı rezillikler çektik. Allah razı olsun, o zaman komşuların evlerinde yattık. Sayın belediye başkanımızdan, valimizden bize el uzatmalarını bekliyoruz. Bize iş versinler, yardım etsinler ne gerekiyorsa onu yapsınlar.” diyerek yardıma muhtaç olduğunu söyledi.

EVİN İKİZLERİ POLİS VE ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Derme çatma çadırda 4 aydır yaşam mücadelesi veren evin ikizlerinden 11 yaşındaki Rıza Tunç, “Sadece yağmurda ve selde eşyalarımızın ıslanmayacağı bir evde kalmak istiyoruz. Ben okuyup polis olmak istiyorum, ayakkabılarımız ve pırtılarımız hep eski ve yırtık.” diye ifade etti.

Ayakkabıları yırtık olduğu için bazen okula da gidemediklerinden şikâyetçi olan Bahar Tunç ise “Ne olursa olsun bize bir yardım etsinler, başımız sokacak bir evimiz olsun. Ben okuyup öğretmen olmak istiyorum.” diye konuştu.